به گزارش راهبرد معاصر؛ ایالات متحده آمریکا سالهاست جنگ تمام عیار اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخته است و در این کارزار فشار حداکثری هسته مرکزی اقدامات آمریکا ، وزارت خزانه داری می باشد که در حکم اتاق جنگ آمریکا عمل می نماید. اتاق جنگی متشکل از کارشناسانی که وظیفه سلاح سازی از ابزار مالی اعم از استفاده از سلطه دلار بر جهان، تحریم ها و امثالهم علیه مخالفان خود در سراسر جهان را دارند.
خبرگزاری رویترز طی گزارشی وزارت خزانه داری آمریکا را اینگونه توصیف می کند: «اتاق جنگ مدرن آمریکا چیزی شبیه به این است: ساعتهای روی دیوار، زمان را در کابل، تهران و بوگوتا (پایتخت کلمبیا) نشان میدهد. افراد پشت میز، بیشترشان جوان هستند. صحبت بر سر اهداف مورد نظر است و در نیمه های شب ، تماس هایی با اروپا انجام میگیرد. اما این اتاق جنگ جدید، نه در وزارت دفاع آمریکا، بلکه در وزارت خزانهداری این کشور است. سلاحهای مورد استفاده نیز نه پهپاد و موشک کروز، بلکه تحریمهای اقتصادی است که با هدفی مشابه و به منظور ضربه زدن به منافع اقتصادی دشمنان آمریکا مورد استفاده قرار میگیرند».
خوان زاراته (Juan zarate) معاون سابق اداره تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه داری آمریکا در کتاب خود تحت عنوان «جنگ خزانهداری» کارشناسان وزارت خانه داری را چریک های کت و شلواری می خواند و می نویسد: «زرادخانه آمریکا شامل هواپیماهای بدون سرنشین، موشکهای تامهاوک و چریکهایی با کت و شلوار خاکستری است. وظیفه این چریکها تبدیل ابزار مالی و اقتصادی به سلاحی قوی، علیه دشمنان آمریکاست».
لازمه مواجه در جنگ اقتصادی شناخت کامل از طرف متخاصم است، لذا در سلسه گزارش هایی به معرفی افراد شاخص اتاق جنگ آمریکا در وزارت خزانه داری خواهیم پرداخت:
بخش اول: استوارت لوی معمار اصلی تحریم ها علیه ایران
استوارت لوی (Stuart A. Levey) اولین معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعاتی مالی (TFI) بود که از 21 جولای2004 و در زمان ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش کار خود را آغاز کرد و در اواخر ژانویه 2010 از سمت خود کناره گیری کرد. این معاونت مهمترین معاونت در وزارت خزانه داری آمریکاست که ماموریت های مهم فرا سرزمینی و مسئولیت مستقیم اعمال سیاست های تحریمی و کنترلی مالی در سطح جهان را دارد. از استوارت لوی وی به عنوان معمار اصلی تحریم ها علیه ایران نام برده می شود.
استوارت لوی، فارغ التحصیل دانشکده حقوق هاروارد بود که پیش از انتصاب به این سمت به مدت یازده سال قضاوت پروندههای مرتبط با جرائم تروریستی را در وزارت دادگستری آمریکا بر عهده داشت. در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما در 20 ژانویه 2009 و با انتخاب «تیم گینگز» به عنوان وزیر دارایی مجدداً در مسئولیت خود ابقا شد. روزنامه لس آنجلس تایمز در گزارشی پیرامون ابقا استوارت لوی در دوره اوباما می نویسد: «لوی که وکیل آموزش دیده هاروارد است از بانکهای خارجی زیادی دیدن کرده تا آنها را متقاعد کند که با ایران تجارت نکند».
لوی در مراسم معارفه خود در کنگره آمریکا از ایران به عنوان یک چالش جدی برای آمریکا یاد کرد و خواستار انجام اقدامات جدی تر علیه ایران شد. وی در این مراسم با اعلام بی اعتنایی ایران نسبت به قطعنامه های سازمان ملل در قبال برنامه هسته ای خود از کنگره آمریکا، برنامه های خود را برای تحریم های اقتصادی ایران بیان کرد.
استورات لوی بانک ها و شرکت های خارجی را ترغیب می کرد تحریم های آمریکا علیه ایران را به اجرا بگذارند و این تهدید بالقوه را علیه آنها مطرح می کرد که در صورت نقض تحریم ها ممکن است توانایی خود برای معامله در آمریکا را از دست بدهند. در نتیجه بسیاری از بانک ها کلیه تماس های خود با ایران را قطع کردند.
تیم گینگز وزیر وقت خزانه داری آمریکا، در مراسم معارفه خود، لوی را به عنوان «سرمعمار» تحریمهای مالی و بانکی جمهوری اسلامی معرفی کرد که بر اساس سیاستهای اجرایی باراک اوباما، نقش رهبری در جهتگیری تحریمها را بر عهده داشت. استوارت لوی همچنین یکی از هواداران و سمپاتهای رژیم صهیونیستی در ایالات متحده آمریکا است.
استقبال لابیهای صهیونیستی از انتصاب لوی به این سمت در دولت اوباما به حدی بود که دیوید هریس مدیر اجرایی وقت کمیته یهودیان آمریکا و لابیهایی همچون بنیاد دفاع از دموکراسی و مرکز سیاست یهودیان از آن به عنوان دستاورد بزرگی برای جامعه یهودیان آمریکا نام بردند.
جواد صالحی اصفهانی استاد علوم اقتصاد در دانشگاه "ویرجینیا تِک" در مورد آقای لوی به خبرگزاری رویترز می گوید: «او در انجام وظایفش بسیار مصمم بوده است: جلوگیری از دور زدن تحریم ها توسط نهادهای خارجی. او در تلاش هایش خستگی ناپذیر بود و عمدتا موفق شد».
استوارت لوی در مصاحبه ای با بی بی سی می گوید سپاه در کانون سیاست تحریمی ما قرار دارد و وی موفق شده ائتلافی جهانی علیه ایران به خصوص سپاه پاسداران ایجاد کند و مطمئن است تحریم های جدید رفتار ایران را تغییر خواهند داد.
لوی همچنین اظهارات مغرضانه فراوانی پیرامون حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از جنبش مقاومت حزب الله و حماس دارد که تا حدود زیادی بازتاب تعهد وی برای صیانت از منافع رژیم صهیونیستی است.
وی در اواخر ژانویه سال 2010 از سمت خود کناره گیری کرد و «دیوید کوهن» معاون خود را برای حضور در این سمت نامزد کرد. کوهن نیز تا سال 2015 این سمت را برعهده داشت.
منبع: فارس